Larm & övervakning

Ge rätt larminstruktioner inför hemstädningen

Bor du i ett eget hus? Då har du med största sannolikhet någon form av larm och övervakning för att säkerställa att du och din familj är trygg. Med ett larm kan du minska risken för inbrott och snabbt tillkalla polis om du skulle behöva.

Ett hus är för de flesta en mycket trevlig bostad att bo i, men eftersom majoriteten av alla hus är stora kommer de också med nackdelar. Det är t.ex. ganska jobbigt att städa ett helt hus och många vrår att damma. Därför är det inte helt ovanligt att många väljer att anlita professionell städhjälp. Med en seriös städfirma kan du få hjälp med hemstädning, flyttstäd eller storstädning. Du kan också anlita personal som hjälper dig med fönsterputs och allt till RUT-avdrag.

Larm och städfirma – hur fungerar det?

Om du har ett larm i din bostad är det viktigt att du informerar din städfirma om det. Detta gäller främst för den som kommer att ha städning under tiden som de inte befinner sig i hemmet. Den städpersonal som kommer ut till dig måste ha full koll på hur alarmet fungerar, så att de kan både stänga av och sätta på det när det är dags att gå. Vid hemstädning är det bra om du kan vara hemma vid första tillfället för att visa hur det fungerar.

Både vid hemstädning, storstädning och flyttstädning är larminstruktioner något som din städfirma bör ha tillgång till. Eftersom det råder total sekretess behöver du inte oroa dig för att larmkoden eller annan privat information hamnar i felaktiga händer.