Larm & övervakning

Skydda sitt hem eller företag

Oavsett om det är ens hem eller företag man vill skydda mot inbrott, brand, vattenskador och annat finns det en hel del saker man bör tänka på. Saker som dörrar och fönster är det som tjuven ofta tar sig in igenom, och det är inte bara i köket det kan börja brinna. Men hur kan du skydda ditt hem eller din företagslokal på ett bra sätt?

Säkra dörrar och annat

Hos https://www.boonedam.se/ finns det säkra dörrar och säkerhetsspärrar som kan användas på företag och i offentliga miljöer där det är viktigt att obehöriga inte kan ta sig in hur som helst. Även i en bostad är det viktigt att se till att både dörrar och fönster håller en bra kvalitet. En säkerhetsdörr är mycket bra att ha eftersom att den både skyddar mot inbrott och brand.

Skaffa larm

Ett annat sätt att skydda sin bostad på är genom att skaffa ett inbrottslarm som skydd. De allra flesta larm har kameror, magnetdetektorer och annat som gör att man kan se eller på annat sätt få reda på att en obehörig befinner sig i huset även om man inte själv är hemma. Larm finns i flera olika varianter och de kan också vara förknippade med olika kostnader. Det kan vara klokt att jämföra de olika larmen så att man får en variant som verkligen passar den aktuella bostaden eller lokalen. Man kan nämligen behöva olika former av skydd beroende på om det är en liten lägenhet som ska skyddas, om det är en villa eller ett större kontorskomplex.

Larmen är ofta uppkopplade över internet och man kan också i de allra flesta fall använda sig av sin mobiltelefon för att larma, larma av eller för att se vad som händer i de olika kamerorna.

Brandskydd

Både i hem och företagsbyggnader kan det uppstå bränder. Det kan handla om ett ljus som man glömmer släcka, om en påslagen spisplatta, om gnistor eller om att ett elfel uppstår. Då är det guld värt att ha ett bra brandskydd. Det finns i dag krav på att det ska finnas en brandvarnare i alla lägenheter och det är fastighetsägaren som ska se till att den sätts in. Sedan får den som hyr lägenheten se till att nya batterier med mera sätts i vid behov.

Hålla koll på sina nycklar

När det gäller lås och annat måste man också se till att ha koll på sina nycklar. Om man blir av med dem och inte vet var de är kan det vara klokt att byta alla sina lås. Ett annat alternativ är att skaffa kodlås till sina dörrar. Då behöver man inte oroa sig för att tappa bort sina nycklar men å andra sidan måste man då ha koll på koderna istället.