Larm & övervakning

Tryggare boende med rätt fastighetsförvaltning

Det är viktigt att känna sig trygg i sitt hem och bostadsområde. Om du äger en bostadsrätt vill du vara säker på att den både sköts på ett väldigt bra sätt och att du kan känna dig trygg när du är hemma. Vilken fastighetsförvaltning som bostadsrättsföreningen väljer påverkar mycket.

Fastighetsförvaltning

Det är många bostadsrättsföreningar som sköter mycket av fastighetsförvaltningen själva. Om du vill vara säker på att både bostadsrättsföreningens ekonomi och byggnad är i säkra händer är det smart att anlita ett professionellt förvaltningsföretag. Du har säkert hört vad som hände i Malmö: bostadsrättsinnehavare som förlorade sina investeringar på grund av misskött bostadsrättsförvaltning. När du tar hjälp med förvaltning av Nabo.se behöver du inte oroa dig för att styrelsen ska vara inkompetent. Ni får hjälp av nabo.se att fatta goda beslut kring både ekonomi, juridik och den praktiska skötseln. Förutom att de också kan hjälpa er med säkerheten. Så att byggnaden och området är utformat på ett säkert sätt, har bra alarm och goda lösningar.

Ekonomisk trygghet

För de flesta är bostadsköp inte bara viktigt utifrån att ha ett hem, utan även en investering. Du vill att dina investerade miljoner ska betala tillbaka sig. I Malmö misskötte alltså styrelsen bostadsrättsföreningen så mycket att den begärdes i konkurs. Det medförde att bostadsrättsinnehavarna förlorade sina pengar. Det vill du inte råka ut för. Det är en god anledning att faktiskt överlåta skötseln av en bostadsrättsförening till ett externt bolag, så att de beslut som fattas bottnar i kompetens och kunskap. Så att din bostad ökar i värde från år till år. Även om du trivs där du bor vill du ändå ha friheten att kunna sälja bostaden om du behöver det.

Säkert bostadshus

För många är det lika viktigt att det känns säkert att vara i byggnaden. När du går ner till källaren för att kolla förrådet eller när du går till garaget för att använda bilen. Du ska känna dig trygg. Det är viktigt att ni använder rätt slags larm. Larm som både skrämmer bort inkräktare och som ger trygghet i vardagen. Därför är det klokare att förebygga med olika slags larm och säkerhetsåtgärder, än att vänta tills något händer. Det är även smart om ni som bostadsrättsförening kan få kommunen att sätta upp många gatulampor. Ett enkelt sätt att göra ett område tryggare. Har ni en parkeringsplats utomhus? Då ska det vara en ljus och öppen plats där det ska vara tryggt att lämna bilen för att gå hem klockan två på natten.